Het klassieke Mondaine horloge

Met gepaste trots biedt Wereldhorloges.nl de Mondaine horloge collectie aan. Het krachtige ontwerp van deze horloges, bekend door de duidelijke wijzerplaat en de fameuze rode secondewijzer, heeft het bedrijf Mondaine wereldwijde bekendheid gebracht. Een Zwitsers familiebedrijf met idealen, dat milieu en innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Dit is terug te zien bij deze Mondaine horloges. Ontdek deze collectie met Zwitserse horloges snel!

Lees meer

  • OP WERKDAGEN VOOR 22:30 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERZONDEN
  • GROTE COLLECTIE HORLOGES OP VOORRAAD
  • GRATIS RETOURNEREN
  • GRATIS INPAKSERVICE
  • GESPREID OF ACHTERAF BETALEN
  • EIGEN ATELIER EN REPARATIE

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Mondaine horloges gebaseerd op een klok

De klok die aan de basis staat van het Swiss Railway Mondaine horloge is in 1944 ontworpen door Hans Hilfiker (1901-1993), een beroemd Zwitsers ingenieur en werkzaam bij de Zwitserse Federale Spoorwegen. De klok werd de officiële stationsklok die nog steeds op 3000 perrons en openbare plekken te zien is. Mede door de kracht van eenvoud is het ontwerp een klassiek design icoon geworden. De klok wordt in 1986 door Mondaine vertaald in het gepatenteerde Mondaine horloge dat in 1988 debuteert en het boegbeeld van de designlijn van Mondaine is. Om de nieuwste technische ontwikkelingen ten volste te benutten in de toepassing van de horloges, gaat Mondaine diverse samenwerkingen aan. Voor de ontwikkeling van LED horloges bijvoorbeeld met de vliegtuigbouwer Hughes Aircraft. Mondaine blijft steeds doorontwikkelen op techniek en design en verwerft in 1988 met de officiële introductie van het Swiss Railway horloge wereldwijde bekendheid. Het ontwerp van een Mondaine horloge is uniek, strak, gemakkelijk af te lezen en direct herkenbaar dankzij de opvallende rode secondewijzer, het handelsmerk van Mondaine. Alle uurwerken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn echt Swiss made. Er zitten zowel Mondaine herenhorloges als Mondaine dameshorloges in onze ruime collectie.

Het bekende Swiss Railway Mondaine horloge

De Mondaine horloges zijn de meest duidelijke horloges die u maar zult tegenkomen. Er zit echter nog wel wat verschil in. Om dit te verduidelijken zullen we even inzoomen op de afzonderlijke reeksen:

Mondaine Classic horloges

Deze Mondaine Classic horloges zijn gebaseerd op de oorspronkelijke stationsklokken, en lijken hier dan ook het meeste op. Deze klassieke Mondaine horloges zijn verkrijgbaar in mat, geborsteld en gepolijst edelstaal met een quartz of automatisch uurwerk. Qua banden wordt er gecombineerd in diverse kleuren leer, zoals bruin of beige, of gewoon het bekende zwart waar Mondaine bekend om staat.

Mondaine Essence horloges

Dat Mondaine zich erg bewust is van de wereld waarin we leven, en ook haar steentje wil bijdragen aan de duurzaamheid, blijkt wel uit het feit dat ze de Essence horloges ontwikkeld hebben. De horlogekasten zijn gemaakt van 'rest' materiaal en natuurlijke producten. De band is gemaakt van volledig natuurlijk rubber, en zelfs de verpakking is milieuvriendelijk. Dit hoesje is namelijk vervaardigt van gerecyclede PET flessen. Met een van deze horloges heeft u dus niet alleen een prachtig klokje om uw arm, u belast er het milieu ook nog eens niet mee!

Mondaine Evo II horloges

De Evo horloges van Mondaine hebben een zacht afgeronde horlogekast met daarboven een licht gewelfd mineraalkristal met een vergrooteffect, waardoor het horloge nog duidelijker af te lezen is. Design en functionaliteit worden dus gecombineerd in deze elegante horloges. De horloges uit deze reeks zijn verkrijgbaar met zwarte, rode, of Milanese horlogeband.

Mondaine Giant horloges

Bij de Mondaine Giant horloges spreekt de naam voor zich. Super duidelijke horloges met een extra grote horlogekast, dat is waar deze horloges voor staan.

Mondaine Simply Elegant horloges

De Mondaine Simply Elegant horloges zijn platter dan de andere Mondaine horloges en zijn voorzien van krasbestendig saffierglas. Het zijn stijlvolle en minimalistische horloges met een extra platte horlogekast van minder dan 7 millimeter hoog. Dankzij het speciaal ontworpen gedeelte van de horlogekast waar de band aan zit kan het horloge comfortabel plat om de pols zitten. De kenmerkende wijzers en de rode stip op de secondewijzer maken het horloge helemaal af.

Mondaine Stop2Go horloges

Een uniek kenmerk van de Swiss Railway (SBB) Clock die de vloeiende en absoluut nauwkeurige vertrekbewegingen van Zwitserse treinen op de volledige minuut waarborgt, is de pauze van 2 seconden op alle spoorwegklokken. De Zwitserse horlogemaker Mondaine heeft deze unieke beweging verwerkt in de Mondaine Stop2Go horloges. Deze horloges zijn voorzien van de beroemde rode secondewijzer die de rotatie in 58 seconden voltooit en vervolgens 2 seconden lang op het 12 uur teken pauzeert terwijl de zwarte minutenwijzer naar voren springt en de volgende rotatie start.

Mondaine horloge online kopen op Wereldhorloges.nl

Mondaine horloges bestelt u eenvoudig online bij Wereldhorloges.nl zonder dat u verzendkosten hoeft te betalen. De gratis verzending van een horloge geldt overigens wel uitsluitend voor bezorging in Nederland of België. U kunt snel van uw Mondaine horloge genieten als de bestelling op een werkdag voor 22:30 uur wordt gedaan. Wij dragen uw pakketje dezelfde dag nog over aan onze bezorgers.

Gratis verzenden boven €50 in NL. en BE.

Button Top

Ontvang 5% korting

Wereldhorloges krijgt een beoordeling van 4.6 / 10 uit 1184 beoordelingen.