Wat is een Skeleton horloge

Een skeleton horloge is niet letterlijk een horloge voor een skelet, maar is het skelet van een horloge, ofwel een volledig opengewerkt horloge. Meestal is een skeleton horloge een mechanisch horloge waarbij de bewegende delen in het uurwerk door de wijzerplaat en/of het deksel zichtbaar zijn. Soms heeft de wijzerplaat een uitsnede waardoor een deel van het uurwerk zichtbaar is. Een echt skeleton horloge bevat zo min mogelijk overbodige onderdelen, waardoor het uurwerk zo functioneel mogelijk is en optimaal zichtbaar. Vaak zijn de overgebleven zichtbare delen mooi gegraveerd.

Lees meer

  • OP WERKDAGEN VOOR 22:30 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERZONDEN
  • GROTE COLLECTIE HORLOGES OP VOORRAAD
  • GRATIS RETOURNEREN
  • GRATIS INPAKSERVICE
  • GESPREID OF ACHTERAF BETALEN
  • EIGEN ATELIER EN REPARATIE

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Skeleton horloges van verschillende merken

De echte skeleton horloges in onze collectie zijn de Maurice Lacroix horloges die u hier op deze pagina kunt vinden. Dit zijn horloges waarbij u direct het binnenwerk van het horloge kunt bekijken. Vanwege de populariteit van dit soort horloges hebben wij gemeend ook enkele andere horloge op deze pagina te zetten, die misschien niet direct een skelet horloge zijn, maar u toch een kijkje geven op het binnenwerk van het horloge. Dit zijn onder andere horloges van Seiko Presage, Danish Design, Fossil en Edox. Door middel van een klein venstertje kijkt u hierbij op het binnenwerk. Hierdoor blijft de wijzerplaat van horloge goed afleesbaar.

Skeleton horloge met automatisch uurwerk

Veel skeleton horloges hebben een automatisch uurwerk. Dit betekend dat er geen batterij nodig is om het horloge te laten werken. Een automatisch horloge heeft een minimaal aantal rotaties per dag nodig, wat gemiddeld zo'm 600 tot 800 bewegingen per dag is. Dit aantal rotaties haal je makkelijk met je dagelijkse handelingen. Wanneer je het horloge niet elke dag draagt, gaat het na verloop van tijd stilstaan. De meeste automatische horloges kunnen tussen de 30 en 48 uur zonder beweging. De automatische horloges zijn uitgevoerd met een mechanisme dat zichzelf opwindt tijdens het bewegen van de pols. Door een gewicht wat zich bij elke beweging heen en weer beweegt spant een veer zich op. Dit mechanisme is zeer populair en staat garant voor een leven lang plezier van uw skeleton horloge.

Skelet horloge online kopen

Wanneer u besluit een skeleton horloge aan te schaffen via Wereldhorloges.nl wordt u verzekerd van een goede service. Zo bieden wij onder andere een gratis inpakservice, betaalt u geen verzendkosten in Nederland en België en dragen wij uw bestelling nog dezelfde dag over aan onze bezorgers wanneer u op werkdagen voor 22:30 uur besteld. Hierdoor is een snelle levering gegarandeerd. U kunt het horloge op verschillende manieren afrekenen, en er bijvoorbeeld voor kiezen uw bestelling naar een afhaallokatie te laten versturen. Bij horloges met een edelstalen band ontvangt u gratis een tool waarmee u de band op maat kunt maken.

Gratis verzenden boven €50 in NL. en BE.

Button Top

Ontvang 5% korting

Wereldhorloges krijgt een beoordeling van 4.6 / 10 uit 1184 beoordelingen.