De sieradentrend van 2016 is te vergelijken met die van 2015, maar er zijn een aantal verrassende items bij gekomen. Het is duidelijk dat opvallende sieraden weer helemaal in zijn. Na tien jaar vindt er dus weer een omslag plaats op het gebied van sieraden trends. De opvallende sieraden waren tien jaar geleden helemaal hip.

Kettingen

In de voorgaande jaren was de statement ketting een grootte trendzetter. In 2016 gaat het vooral om de subtiele kettingen met een mooi symbool of teken. In 2016 is het de bedoeling dat de sieraden opvallend zijn, bij deze subtiele ketting gaat het dus vooral om het opvallende symbool wat er aan hangt.

Oorbellen

Opvallende oorbellen blijven een trend in 2016, dit veranderd verder niet. De invloeden van de Ibiza stijl komen ook weer helemaal terug, dus met veel vrolijke en opvallende kleuren. Ook mensen die van bling-bling houden hebben geluk, dit is ook weer toegestaan in 2016. En als u denkt dat deze grote opvallende oorbellen te zwaar zijn om te dragen en dat ze pijn doen aan je oren, dan hebt je het mis. De oorbellen worden vaak gemaakt van een licht materiaal die makkelijk te dragen zijn zonder dat je oren pijn gaan doen of dat ze gaan hangen. Op thefinaltouch.nl kan je mooie opvallende oorbellen online bestellen.

Ook de Ear Cuffs blijven dit jaar een populaire trend. Je ziet het niet alleen meer bij bijzonder gelegenheden maar ook gewoon op straat. Er bestaan veel soorten Ear Cuffs en oneindig veel variaties. Zo kan je de look wat stoerder maken door een robuuste Ear Cuff in te doen, en door middel van een wat stijlvollere Ear Cuff creëer je een mooie klassieke look.

Armbanden

Elk jaar komt deze trend toch weer terug, of het nou een subtiele armband is of een dikke armband. Ook wordt er gebruik gemaakt van de kleurencombinatie goud en zilver, dit zorgt voor een mooie afwisseling. In 2016 komt er net als bij de oorbellen een Ibiza stijl bij de armbanden, er worden dus verschillende opvallende kleuren gebruikt die je perfect kunt combineren met andere sieraden. De armbanden worden gemaakt met diverse kleuren en ook verschillende soorten materialen zo gaat het combineren een stuk makkelijker. Hippe sieraden blijven altijd mooi om je outfit mee op te fleuren.

Ringen

Voor de ring is er ook bijna ieder jaar een nieuwe trend. In de vorige jaren draaide het vooral om de dunne ringen, en hoe meer er om je vingen zaten, hoe beter. Dit jaar wordt er aandacht gegeven aan de grote opvallende ringen, dus een ring met een mooie grote steen erin doet het zeker goed dit jaar. Bij deze trend is het niet de bedoeling dat je zoveel mogelijk ringen om je vingers doet, maar juist dat die ene mooie grote ring opvalt en in de spotlight staat.