Als je op zoek bent naar een nieuwe tas, dan heb je in zowel online als fysieke winkels een ruime keus. Om een goede keuze te maken wat voor tas er bij jou past, kun je een aantal punten afgaan. Hieronder kun je lezen op welke aspecten je kunt letten om erachter te komen welke tas er bij jou past.

Je persoonlijke stijl

Allereerst is het goed om te kijken naar je eigen garderobe: wat voor kledingstijl heb je en wat voor tas past hier bij? Als je een stoere stijl hebt, dan kun je bijvoorbeeld voor een rugzak kiezen want die komen vaak in een stoere uitvoering. Heb je meer een elegante stijl, dan is een chique handtas meer wat voor jou. Kijk ook eens naar wat je dagelijks allemaal meeneemt. Ben je graag licht bepakt, of neem je juist graag van alles mee "voor het geval dat"? Vanzelfsprekend voldoet voor dat eerste geval een klein tasje en heb je een grotere tas nodig als je graag wat meer spullen bij je draagt.

Materiaalkeuze van de tas

Leer is een populaire materiaalkeuze voor tassen, want het is een natuurlijk materiaal, duurzaam en kan bewerkt worden in allerlei afwerkingen. Toch willen sommige mensen om de een of andere reden geen leren tas kopen, bijvoorbeeld vanwege veganistische overwegingen of omdat leer toch vaak wat prijziger is. Gelukkig bestaan er ook diervriendelijke en goedkopere alternatieven, zoals polyester of katoen. Daar tegenover staat wel dat leer of suède vaak een rijkere uitstraling geeft dan bijvoorbeeld nepleer. Welk materiaal het beste bij jou past, hangt dus af van je persoonlijke voorkeuren.

Manier van tas dragen

Een ander aspect waar je op kunt letten als je een nieuwe tas zoekt, is de manier waarop je de tas gaat dragen. Vind je het handig om je handen vrij te houden? Dan kan een rugzak of een schoudertas met lange riem een goed idee zijn. Vind je het niet erg om je tas om je arm of aan de hand te dragen, dan kun je ook voor een handtas met kortere hengels gaan.