Wanneer je op vakantie gaat, is het altijd een kwestie van goed omgaan met het gewicht en volume van jouw bagage. Dit is natuurlijk omdat er altijd een maximum gesteld is voor het volume en gewicht dat toegestaan is als bagage. Deze limieten verschillen natuurlijk per maatschappij. Wanneer je een vlucht boekt kun je vaak informatie vinden over de richtlijnen voor bagage, dan kun je hiermee rekening houden om te zorgen dat jouw koffer perfect binnen het gestelde limiet past. In dit artikel kun je veel tips vinden om hier zo goed mogelijk gebruik van te maken.

Om zo goed mogelijk gebruik te maken van de gestelde richtlijnen, kun je onder andere jouw koffer zo efficiënt mogelijk inpakken. Denk aan jouw riem om de rand van de koffer te wikkelen. Dit soort trucjes zorgen ervoor dat jouw koffer zoveel mogelijk mee kan nemen, zonder dat deze buiten de richtlijnen valt. Een andere mogelijkheid is het kopen van een zo licht mogelijke koffer, doordat deze lichter zijn kun je meer spullen in de koffer kwijt tot je aan het maximumgewicht zit. De Samsonite Short-Lite is de lichtste koffer van Samsonite. Dit betekend dat je met deze koffer een koffer van hoge kwaliteit krijgt die ook erg licht is. Op deze manier kun je gemakkelijk veel spullen meenemen op vakantie.

Een andere optie is natuurlijk minder spullen meenemen. Zorg ervoor dat jij genoeg spullen meeneemt voor jouw vakantie maar niet té veel. Wanneer je voor twee dagen vijftien broeken meeneemt is dit natuurlijk onnodig. Zorg dus dat jij alleen meeneemt wat jij écht nodig zal hebben. Het is natuurlijk niet verkeerd om ook andere spullen mee te nemen die je misschien niet nodig hebt, zoals zwemkleding. Het is toch beter om deze mee te hebben voor als je wel gaat zwemmen dan dat je tijdens jouw vakantie onnodig zwemkleding moet kopen. Maar houd er wel rekening mee dat je dan wel iets in jouw koffer hebt zitten wat waarschijnlijk niet optimaal past.

Er zijn dus veel verschillende mogelijkheden om te zorgen dat jij écht alles uit de richtlijnen haalt wat je kunt. Je kunt een super lichte koffer kopen die ervoor zorgt dat jij zoveel mogelijk in jouw koffer kwijt kunt, of je kunt minder spullen meenemen. Of je nu een superlichte Samsonite trolley meeneemt of gewoon minder meeneemt. De keuze is altijd aan jou, het is immers jouw vakantie.