Het is een van de mooiste gebeurtenissen in je leven, het bijwonen van een bruiloft. Meestal is er een dresscode waaraan je je dient te houden. De dresscodes Tenue de Ville, Black Tie, cocktail en smart casual komen vaak voor. Waar sommige gasten ervoor kiezen om geen horloge te dragen kiezen anderen juist voor een mooie horloge om hun outfit compleet te maken. Maar hoe kies je de juiste horloge voor bij je bruiloft outfit?

De stijl van de bruiloft

Iedere bruiloft is uniek. Naast de dresscode dien je ook goed te kijken naar de locatie van de bruiloft. Wanneer je een bruiloft in een kerk hebt trek je andere kleding aan dan naar een bruiloft op het strand. Ook kun je kijken naar het bruidspaar, is het een jong stel met een moderne stijl? Of is het juist een ouder echtpaar dat waarde hecht aan traditie? Belangrijke factoren om je keuzes op te baseren.

Een passende horloge vinden

Wanneer je een geschikte outfit hebt uitgekozen is het tijd om op zoek te gaan naar een passend horloge. Het kan zijn dat je zelf over meerdere horloges beschikt horloges waarvan je zeker weet dat er een passende horloge tussen zit, maar niet iedereen heeft dit geluk. Als je op zoek gaat naar een nieuw horloge kun je in ieder geval rekening houden met de kleur. Een horloge met bruin bandje onder en zwart pak staat meestal niet zo mooi. Dit past beter bij een blauw pak. Een zilver of goudkleurig horloge kun je uitstekend combineren met een donkerkleurige outfit.

Minimalistisch of opvallend

Zeker bij traditionelere bruiloften is het aan te raden om een klassiek en minimalistische horloge te dragen. Je wilt niet opvallen doordat je horloge enorm uitblinkt in vergelijking met je outfit. Wil je juist wel opvallen door een uniek horloge? Kies dan voor een wat opvallender design. Je kunt bijvoorbeeld een wat sportievere of grotere horloge dragen. Vrouwen kunnen voor een minimalistische horloge beter kiezen voor zachte kleuren en een kleiner diameter. Bij een lichte outfit is een rosé kleurige horloge geschikt of zilver kleurig horloge. Bij een donkere outfit kun je beter kiezen voor een goudkleurig of zwart horloge.

Tip voor de mannen: houdt rekening met de dikte van het horloge. Een dun horloge gaat gemakkelijker onder de manchet van je overhemd. Een dik horloge kan ervoor zorgen dat het manchet van je overhemd er minder netjes uitziet.

Blink uit!

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een horloge en je outfit nu helemaal compleet is ben je er klaar voor. Of je nou hebt gekozen voor een opvallend horloge of een minimalistisch horloge, je zult er goed uitzien! Wanneer de trouwfotograaf langs komt zal je wellicht opvallen dankzij je horloge, een goede trouwfotograaf let tenslotte op details! Bekijk deze website om meer te lezen over zo’n trouwfotograaf.

Een laatste advies

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel beter geïnformeerd over de mogelijkheden om een passend horloge voor bij een bruiloft te vinden. Het laatste advies dat we je willen meegeven: zorg ervoor dat je tijdens de bruiloft niet te veel op de horloge kijkt. Gebruik het echt als een accessoires en niet als klok. De overige gasten kunnen, wanneer je vaak op je horloge kijkt, de indruk krijgen dat je weg wilt of ongeïnteresseerd bent.