Rosenfelt heeft een aantal nieuwe watchwinders aan haar collectie toegevoegd. De nieuwe watchwinders zijn al te koop vanaf € 69 en zijn geschikt voor één, twee of vier horloges. De nieuwe watchwinders zijn kwalitatief erg goed en zal de échte horloge liefhebber absoluut aanspreken!

Watchwinders voor 1 horloge

De bestaande collectie watchwinders voor 1 horloge is uitgebreid met een aantal zeer gewilde modellen. Vooral de watchwinders Rano, Cubo en Ovo vallen goed in de markt. Gekenmerkt door eenvoud, maar zeer strak afgewerkt zijn, deze watchwinders een aanwinst voor ieder bureau, nachtkastje of tafel.

Alle nieuwe watchwinders hebben verschillende mogelijke instellingen. Zo zijn de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in te stellen. Alle watchwinders kunnen zowel rechtsom, linksom als beide kanten draaien. Op veel websites wordt dit aangeduid als clockwise (rechtsom), counter clockwise (linksom) en ‘CW + CCW’ (beide kanten).

Naast de draairichting is het aantal omwentelingen per dag in te stellen. Door de vele opties qua omwentelingen, zijn alle watchwinders geschikt voor alle automatische horloges. Je hoeft dus niet meer te twijfelen of een watchwinder wel geschikt is voor uw horloge!

Aantal omwentelingen per dag, wat is dat?

Een watchwinder zorgt ervoor dat de tijd, datum en andere instellingen op een horloge goed blijven draaien. Dit wordt gedaan door het nabootsen van de polsbeweging. Hierdoor wordt een horloge opgewonden waardoor deze niet stil komt te staan.

Ieder horloge heeft een ander bijbehorend aantal omwentelingen per dag, ook wel aangeduid als TPD / turns per day. Wanneer je een horloge hebt dat bijvoorbeeld 800 omwentelingen per dag moet draaien om niet stil te komen staan, dan heb je een watchwinder nodig die minimaal 800 omwentelingen per dag kan maken. Zou je een watchwinder gebruiken welke minder omwentelingen maakt, bijvoorbeeld 650, dan komt uw horloge stil te staan.

Het is niet erg wanneer uw watchwinder meer omwentelingen maakt, bijvoorbeeld 1200. Het gaat er voornamelijk om dat de watchwinder minimaal het aantal omwentelingen maakt dat een horloge nodig heeft.

Aangezien alle nieuwe watchwinders van Rosenfelt instelbaar zijn tot wel 1500 omwentelingen per dag, zijn deze geschikt voor alle automatische horloges. Weet je niet hoeveel omwentelingen jouw horloge nodig heeft? Stel de watchwinder dan in op 1500 TPD en de watchwinder doet de rest!

Watchwinders voor 2 horloges

Ook zijn er een aantal watchwinders voor 2 horloges aan de collectie toegevoegd. De watchwinder Aero is zeer strak ontworpen, betaalbaar en geschikt voor alle automatische horloges. Daarnaast beschikt de watchwinder over LED verlichting, waardoor hij echt op zal vallen!

Ben je benieuwd geworden naar de nieuwe watchwinders van Rosenfelt? Bekijk deze dan snel op de website van watchwinder – 123 of bestel ze snel via bol.com! Let op, de voorraad is beperkt en op = op!

Tot en met 5 december krijg je 10% korting bij watchwinder – 123. Vul tijdens het afrekenen de kortingscode ‘ sint10 ’ in en je korting wordt automatisch toegepast!